Sverige är ett land med ett flertal stora designers från alla årtionden. Landet har haft stort inflytande i den nordiska designens historia och driver idag en av världens största möbelbutiker IKEA. Som förväntat levererar IKEA endast produkter, möbler och föremål som lever upp till den nordiska designens tre största attribut, det vill säga; minimalism, funktionalism och enkelhet.

En av Sveriges största designers just nu är tv-profilen Ernst Kirchsteiger som tidigare har jobbat både som inredningsarkitekt och kock. Idag driver han ett antal olika inredningsprogram samt har ett eget varumärke med produkter som följer den nordiska designens apparans. Några andra välkända designers genom tiderna är bland annat Bruno Mathsson, Lisa Larson, Stig Lindberg och Carl Malmsten.

Bruno Mathsson var verksam mellan åren 1930- 1980 och är främst känd för sina funktionalistiska fåtöljer Pernilla, Grasshopper, Swivel chair, The Eva chair och Mimat. Hans produkter är än idag mycket populära och eftertraktade. Dessutom är han en av världens mest kända svenska designers någonsin.

Stig Lindberg var en aktiv konstnär som skapade många porslinskollektioner som är mycket populära, varav en av dessa är Berså. Förutom att arbeta som konstnär var han dessutom industridesigner.

Lisa Larson är en keramiker och konstnär som var aktiv mellan 1954-1980 då hon dessutom arbetade med konstnären Stig Lindberg. Hennes verk är främst kända i Japan men har flera samlare världen över. Några av hennes mest kända alster är bland annat Lilla och stora Zoo, ABC-flickorna och Noaks ark.

Carl Malmsten är en känd arkitekt som främst är uppmärksammad för sitt möbelhantverk. Det var mycket viktigt att varje möbel designades med traditioner och råvaror från närområden, ofta hade hans möbler ett elegant och stilrent utseende och han var väldigt mån om att priserna inte skulle vara för höga då fler kunder var bättre än ett högt pris på produkterna han själv designade.