Det är inget nytt att den nordiska designen har spridit sig runt om i världen och gjort stora avtryck i olika länder. Fler och fler börjar ta efter minimalismen, inte minst USA. Men nu har nya designtrender skapats och även de börjar bli en stor succé för de länder som redan känner en förkärlek för nordens funktionella och simpla inredningsstil.

Här kommer vi lista 7 av de mest populära trenderna inom den skandinaviska designen just nu.

Less is more and Lagom is perfect

Den skandinaviska designen har alltid fokuserat på att ha så lite inredning som möjligt för att slippa skapa en överdriven obalans med för mycket grejer i hemmet. Men numera är det lagom som gäller.

Förvaringsutrymmen perfekt inredningsdetalj i hemmet

Förvaringsutrymmen har nästan alltid ansetts vara ett tråkigt fenomen. Men inte nu längre! Har man stilrena hyllor, korgar eller andra förvaringssystem kan man lyckas få till det som en snygg detalj i hemmet. Samtidigt blir det ett praktiskt sätt att kunna förvara kläder, böcker och annat innehåll som man inte önskar stå framme hela tiden.

Detaljer i blå nyanser

Trots att grundfärgerna som vitt och grått alltid har varit populära inom den nordiska designen börjar numera detaljer med blåa nyanser att bli eftertraktat.

Grafiska detaljer

Tavlor, bokstäver och andra grafiska detaljer har blivit populära avbrytare från de ljusa grundfärgerna, framförallt om detaljerna går i svart.

Tält inomhus

Den perfekta lekplatsen för barnen inomhus, en populär trend som ofta syns i sociala medier.

Väggar i grå nyanser

Det har varit mycket populärt med vita och grå väggar under en längre tid, men nu har även USA tagit efter trenden med grå väggar.

Rislampor

En enkel och stilren taklampa som inte gör för stor utmärkelse för resten av hemmets inredning är de runda “rislamporna” som går att hitta nästan var som helst. Dessa lampor var populära i Sverige för ett par år sedan men har även nu hittat sin plats i Amerika.