Varmt välkomna till Studioformex!

Denna hemsida driver det stora intresse att förmedla och informera människor om den nordiska designens historia, viktiga och välkända designers, men också om vilka trender som är attraktiva för att framhäva denna inredningsstil på bästa sätt.

Den nordiska designen har funnits i många årtionden och skapades av nordens alla länder, det vill säga; Sverige, Danmark, Finland, Norge och Island. Tillsammans gjorde man en stor succé med att tillverka olika stilrena och eleganta möbler av billigt material som trä, plast, läder och glas.

En stor hit, inte bara för den dåvarande eran utan även för nutidens inredning och säkerligen inför den framtida utvecklingen.

Många designer idag tar sina inspirationskällor från dåtidens kreationer men gör om dem till nya varianter med ett mer modernt yttre som tilltalar den nuvarande yngre generationen något mer. Dock lever majoriteten av de förgångna verken kvar än idag och är ofta mycket attraktiva, framförallt bland samlare som är redo att resa runt om i hela världen för att få originalexemplaren.

Den nordiska designen slog inte bara igenom just i norden utan har även nått majoriteten av hela världskartans olika hörn. Detta kan man se då en av världens största möbelbutiker med inspirerade föremål som lutar åt det nordisk design-draget är IKEA. Idag finns IKEA i 43 olika länder och har runt 328 varuhus världen över, inte minst i Asien där deras största varuhus finns just nu. Detta tyder helt enkelt på att inredningsstilen är mycket omtyckt och förhoppningsvis kommer fortsätta att vara det i flera år framöver.