Matcha nordisk design med färg

Nordisk design i hemmet är väldigt populärt. Men det som gör att stilen fallerar lite i många hem är att man inte matcher designen med annan inredning. Det kan till exempel vara detaljer som mat och dryck som står framme. Såklart får du köpa hem vilken mat du vill – men om det inte matchar den nordiska designen kan du kanske förvara den i skafferiet istället.

Nordisk design innehåller ofta mycket grått, beiget, sand och andra ljusa färger. För att det inte ska kännas för tråkigt kan det vara perfekt att ställa dit lite färgklickar här och var i hemmet. Det kan till exempel vara en sittpuff i rött eller ett glas med rödbetsjuice som genererar lite färg till rummet.

Inte för mycket

Dock finns det en skör tråd när det kommer till vad som kan bli för mycket och för lite färg i ett nordiskt designat hem. Och den här tråden är olika i alla hem så vad som funkar för ditt hem får du helt enkelt testa. Det är svårt att veta vad som är för mycket färg och vad som är för lite färg. Men enligt den nordiska designen så kan du tänka: less is more.

I slutändan så är det du som bestämmer hur mycket eller lite färg du vill ha. Men att liva upp en nordisk design med lite färgklickar kan göra mycket för helhetsintrycket av hemmet. Så våga testa att leka med färg – men se upp så att det inte blir för mycket. Det viktigaste är dock att du trivs där själv!