Det finns många kända inredare som har varit betydelsefulla för den nordiska designens historia och nutid. Några av dessa är bland annat två av Danmarks mest skickliga arkitekter och designers; Arne Jacobsen och Poul Henningsen. Dessa män har skapat produkter som har blivit omtyckta i flera generationer och är än idag mycket eftertraktade för dem med stort inredningsintresse.

Arne Jacobsen är främst känd för sin “Egg Chair” från 1958 vilket är en mycket sällsynt möbel då endast ett fåtal designades. Idag går dessa fåtöljer för från 10 000 till 100 000 svenska kronor. Poul Henningsen är känd för sina “PH-lampor” från år 1925. Dessa lampor är designade på det viset att man inte ska kunna bli bländad om man tittar in i lampan, vilket är möjligt på grund av lampskärmens form. Detta är fortfarande en populär lampa som tillverkas än idag.

Norge har flera stora designers som är kända för att tillverka olika stolar. Några av dessa är bland annat Hans Brattrud som är känd för Scandia Jr, Olav Eldøy som skapade Chair Eight, Chair Date och Chair Peel, men även designern Ingmar Relling som skapat stolarna Orbit och Siesta.

Finland är ett land som har visat stort engagemang för design då man öppnat upp museum med kollektioner från 1873. De har dessutom ett flertal olika designers som riktat sig in på olika varianter av möbler och föremål. Några av de större är bland annat:

  • Aino Aalto som är känd för sina glaskollektioner
  • Simo Heikkilä som designat olika möbler
  • Eero Aarnio som fokuserade främst på möbler av plast
  • Ulla Procopé som skapade främst keramik kollektioner

Island är ett land som valt att använda sig främst av sina egna tillgångar när det kommer till att designa. För att bevara dessa verk har man valt att öppna upp museum där man försöker ta tillvara design från 1900-talet. En stor designer i Island idag är Ingibjørg Bjarnadottir som är känd för sitt verk “Krummi”.