För oss nordbor kanske det låter lite motsägelsefullt, men nordisk design är faktiskt en trend i sig själv ute i världen. Det som kännetecknar nordisk design är ljusa träslag, rena linjer och naturnära färger. Alltså ungefär som det som kallas “ljust och fräscht” i Sverige. Förutom att hålla färgskalan ljus och lätt så är det också viktigt att inte övermöblera.

Om du behöver hjälp för att ge ditt hem en mer nordisk touch är confidentliving.se en bra sajt att besöka. Med sitt stora sortiment och många nordiska varumärken kommer du säkert att hitta allt du behöver och få en rejäl dos inspiration på köpet.

Kända designers inom nordisk design

Inom nordisk design finns det många kända namn och produkter. Några av dem tänkte vi lista här, för att ge en inblick i kännetecknen för just nordisk design och vad det är som har blivit designklassiker inom genren.

  • Arne Jacobsen skapade en mängd möbler, men det som kanske mest förknippas med hans namn är stolarna Myran och Sjuan.
  • Alvar Aalto var en finsk arkitekt och formgivare. Han har skapat många hus, men också möbler och andra inredningsdetaljer. I hans enorma produktion finns bland annat pallen Pall 60, som är i all sin enkelhet en pärla i varje hem.
  • När vi pratar om nordisk design är det också nästan ett måste att nämna fåtöljen Lamino, som skapades av Yngve Ekström redan 1956.

Nutida nordisk design

Det är inte bara design och möbler från 1900-talet som är typiskt för nordisk design, utan det finns mer samtida design som passar väl in. Bland dagens företag och produkter hittar du exempelvis:

  • Bland de mest kända produkterna från det svenska designföretaget Klong finns vasen Äng och Ljusstaken Gloria. Men i sortimentet finns även bestick, lampor och möbler.
  • Bloomingville är ett danskt företag som har ett brett sortiment med textiler, prydnader, bestick, serviser och köksutrustning. Allt framtaget för att hjälpa dig att skapa ett härligt hem med typiska nordiska influenser.
  • House Doctor lyckas med konststycket att år efter år lansera produkter som känns helt rätt i tiden, samtidigt som deras tidigare linjer fortfarande är stilrena och passar in i våra hem. Även här är det ett danskt företag som ger oss allt vi behöver i en alldeles egen design och med hög kvalitet.