En trend inom inredning som vi såg redan under 2019 är hotellinredningen. Det handlar helt enkelt om att ta inspiration från väl inredda hotellrum för att ge ditt hem en lyxigare känsla. Typiska detaljer som kännetecknar den här typen av inredning är heltäckningsmattor, gardiner från golv till tak och en sammanhållen färgskala.

För dig som är nyfiken på den här trenden och vill ha fler handfasta exempel är det ett strålande tillfälle att bo på hotell. Boka till exempel en inspirerande konferens nära Göteborg, och njut av en lyxig hotellnatt, härligt spa, en maffig frukost och strålande utsikt samtidigt som du kollar in detaljer och funderar över hur du kan överföra hotellinredningen till ditt eget hem.

Sovrummet

Hotellkänsla i sovrummet är varken speciellt svårt eller dyrt att få till. Börja med det enklaste – sängen. En fluffig bäddning med krispigt vita påslakan är en bra början. Placera många kuddar i matchande, men inte nödvändigtvis helt vita, örngott i huvudändan. Du behöver minst fyra kuddar, gärna fler. Lägg en pläd eller ett överkast över fotändan på sängen. Vips, så har du en hotellbäddning.

För ytterligare hotellkänsla kan du byta ut dina gardiner mot hellånga våder. Sätt upp en gardinskena i taket, och ha gärna flera våder i matchande färger.

Att lägga in heltäckningsmatta är ett större projekt, men det ger en härlig känsla av komfort. Du slipper sätta fötterna på ett kallt golv på morgonen och kan istället tassa runt på en mjuk och skön matta.

Om du har plats är det snyggt att placera en fåtölj i sovrummet. Placera den gärna så att du kan krypa upp i den och se ut genom fönstret. En läslampa bredvid är också viktigt, för om du inte vill se ut genom fönstret kan du sitta och läsa en stund i ditt mysiga sovrum.

Badrummet

I badrummet är det lätt att skaffa en hotell-look, men oftast lite svårare att behålla den. Ett hotellbadrum är ju ganska kalt, medan ett badrum som används dagligen behöver en hel del artiklar.

För att undvika ett stökigt badrum med saker överallt behöver du en stängd förvaring som rymmer dina prylar. Oftast har vi fler saker än vi tror, just i badrummet, så satsa på ett ordentligt badrumsskåp. Ställ undan alla saker i skåpet.

Det enda som får lov att vara framme är snygga flaskor med lyxiga produkter. Handtvål, schampoo och balsam. En snygg parfymflaska kan också få lov att stå framme. En grön växt gör badrummet lite mer inbjudande, även om det inte är hotellmässigt.

Självklart måste alla badlakan och handdukar vara fluffiga och rena. Satsa på badrumstextilier av bra kvalitet, så håller de länge.