Efter ett tufft 2020 är det många formgivare som lutar sig åt harmonisk design med lugna och balanserade toner, naturmaterial och organiska former. Vi vill ha hem som inger ro och frid. Ett hem som också är flexibelt med smarta förråd och dynamisk inredning som gör att man kan förvandla vardagsrum till kontor eller gästrum till yogastudio efter behov, på ett snabbt och smidigt sätt.

Varma toner som påminner om naturens gåvor, såsom blått och beige, för tankarna till havet, stranden och flodernas porlande sorl. Plantor får också ta upp allt större plats i hemmet för vi behöver organiska inslag som hjälper oss att återkoppla till djur och natur. Det stillar våra sinnen och får oss att slappna av. Sedan kan man sätta pricken över i:et med ett statement piece, som en excentrisk vas eller lampa eller matta som ser till att lugnet inte övergår till sömnighet.

Med sommaren runt hörnet är det också dags att börja kika på vad man vill göra med balkongen eller terrassen i år. Det gäller att maxa på frisk luft och solens strålar så utomhusplatserna kommer vi att ta riktigt väl hand om. Plantera en massa vackra blommor och omge dig och din familj med så mycket skönhet som möjligt för att öka välmåendet hemma. Kika gärna på Byggmax webbutik om du behöver köpa en bra och billig grill eller något annat till trädgården för de har ett riktigt bra utbud. De säljer också växthus i många olika varianter och storlekar om ni är sugna på att odla lite grönsaker eller örter.