Att ha en trädgård i nordisk design framkallar en känsla av lugn och ro. Dess minimalistiska linjer skapar en atmosfär av frid, med rena former och subtila färger som skapar en behaglig harmoni i landskapet. De element som används för att skapa nordisk design i din trädgård kan vara så enkla eller komplicerade som du önskar. Oavsett om du vill ha ett naturalistiskt utseende eller något mer strukturerat kommer dessa designprinciper, som vi ger exempel på, att hjälpa dig uppnå din perfekta trädgård.

Möbler

Välj bekväma stolar, bänkar, gungor, solstolar och till och med hängmattor i naturmaterial som trä eller sten för att få fram den organiska skönheten i denna estetik. Dessa möbler bör ha neutrala färger som smälter in i miljön. Möbler som dessa kan du köpa bland annat på www.gardenstore.se.

 

Gång

Gångar bör vara gjorda av naturmaterial som grus eller träflis, eller prova att använda trappstenar för att lägga till textur. En gång kan också utgöra en uppdelning mellan olika delar av trädgården och skapa olika områden samtidigt som den övergripande röda tråden i trädgården finns kvar.

 

Växter

Växter är viktiga för att uppnå vilken utomhusstil som helst – men de är ännu viktigare när man planerar en trädgård i nordisk stil. Välj växter med enkla, moderna former och i dämpade färger för att skapa en känsla av lugn. Du kan skapa ett visuellt intresse genom att se till att färgen på löven är varierande i olika delar av trädgården.