Visst är vi många som drömmer om att inreda vårt hem med enbart designmöbler från kända märken, men det är ganska få förunnat att ha ekonomin att göra det. För designmöbler är dyrt, inte tu tal om saken. Frågan är däremot om det är så dyrt i längden?

Den initiala kostnaden för att köpa till exempel ett nytt matbord med tillhörande stolar är hög, men å andra sidan är en del av priset man betalar för riktigt bra kvalitet. Designmöbler håller alltså oftast väldigt länge och du behöver kanske bara köpa ett matsalsmöblemang som du sedan behåller resten av livet. Om du går i de tankarna, men ändå inte har hela summan tillgänglig just nu kan Zensum AB vara en möjlighet för dig.

Har du en egen stil?

Innan du börjar fundera över att köpa dyra designmöbler kan det vara bra att titta tillbaka och fundera på hur din inredningsstil har varit under de senaste åren. Om du har gjort stora svängningar i vad du gillar så kanske du inte har landat i din egen stil än. Är du i insvängningsfasen för din egen stil så kan det vara klokt att vänta lite med de större inköpen, eftersom det inte är säkert att du kommer vara lika förtjust i dem om några år.

Fördelar med att köpa billigt

Det finns faktiskt en hel del fördelar med att köpa billiga möbler, förutom det uppenbara att det helt enkelt inte kostar så mycket pengar. Med billigare möbler kan du ändra stil oftare utan att det blir helt ogörligt dyrt.

Och om vi ska ta IKEA som exempel på billiga möbler så är det dels så att de har satsat mycket på sin design under senare år, och har verkligen lyckats med att göra snygga möbler. De har även hårda kvalitets- och uthållighetskrav för alla sina möbler.

Om du är lite kreativ finns det en hel mängd olika sätt att göra dina massproducerade möbler unika. Du kan måla och dekorera dem i en färgskala de inte säljs i, eller montera ihop olika möbler. Kanske väljer du en oväntad placering och användningsområde utanför det uppenbara för dina dussinmöbler och får på så sätt ett helt eget uttryck.