Enkät: Sex röster om årets Formex

Vad var bäst på årets mässa? Vilka montrar, produkter eller trender fastnade lite extra? Vi bad några besökare dela med sig av sina höjdpunkter från Formex våren 2017.

Helena Björäng, textilkonstnär, Vadstena:
helena_enkat”Jag gillade särskilt att kolla in sektionen Young Designers. Det är roligt att följa de unga, jag tycker ofta de är modigare och inte lika tillrättalagda som de etablerade. Man känner att de skapar fritt utifrån sin egen vision, inte bara efter vad som säljer. Och de var ovanligt starka deltagare där i år.”

Eiber Larsson & Inger Larsson, butiksinnehavare, Falkenberg:
eiber_inger_enkatInger: ”Min favorit var Ekelunds monter. De hade gjort en ny Alfons Åberg-kollektion, med handdukar, filtar och kuddar som var fantastiskt fin. Vi ska börja sälja den i vår butik Ting & Tanke nu. Den fångade verkligen Alfons perfekt.”
Eiber: ”Det är alltid en upplevelse att komma till Formex. Trenden med att man tar hand om gamla material tycker jag var extra tydlig i år. Det gillar jag. Vi måste bli bättre på att återvinna, inte bara slänga och köpa nytt.”

Annika Wijkström, vd på PR-byrå, Stockholm:
annika_enkat”Årets mässa kändes mer kompakt, på ett bra sätt. Sen gillade jag att det inte var så mycket prylar på entrétorget – det blev som en liten fristad. Jag har varit på Formex säkert en miljon gånger, haha. Vill man hålla sig ajour med vad som händer i branschen är det oslagbart. Det enda som är synd är att Formex krockar med mässan i Paris.”

Anne Hanaka, designstudent & Markus Bremar, produktutvecklare, Stockholm:
anne_markus_enkatAnne: ”Det var väldigt spännande att lyssna på Elin Frendbergs föreläsning om trender och tendenser för 2017. Bredden var slående – och hur återkomsten av gamla hantverk och längtan efter naturen griper in i hela samhället.”
Markus: ”Jag är här för att se nykomlingarna inom möbeldesign, så Young Designers var absolut en höjdpunkt. De ligger i framkant och visar vart vi är på väg. Alltid inspirerande.”

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex, Studio Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s