Lotta Ahlvar – with friends!

lotta-ja

Lotta Ahlvar är en välkänd person i den svenska design- och modebranschen, idag är hon vd på anrika Handarbetets Vänner. På Formex föreläser Lotta dagligen om tendenser inom design, konst och hantverk samt hållbarhet. På scenen medverkar också varje dag olika intressanta gästföreläsare och vänner som Lotta samtalar med.

Lars Wallin – Onsdag 13.15

larsLars Wallin som firar 25 år som designer är aktuell med utställningen Lars Wallin – Fashion Stories. Utställningen på Artipelag visar närmare tvåhundra av Lars Wallins unika skapelser och besökarna får möjlighet att följa den kreativa processen från idé till skiss och vidare till färdig couture.

Lars Wallin gick ut Beckmans designskola 1990 och öppnade samma år sin ateljé, redan 1995 tilldelades han prestigefulla Guldknappen. Bland hans kunder återfinns svenska och utländska celebriteter samt det svenska hovet. Han är känd för de klänningar han skapat för kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine men Lars Wallin har också i många år gjort scenkläder både i Sverige och utomlands. Utställningen på Artipelag visas till den 12 mars 2017.

Margareta van den Bosch – Torsdag 13.15

margaretaSom chefsdesigner på H&M var Margareta van den Bosch en av världens mest inflytelserika modepersoner och i den rollen ansvarade hon också för H&Ms internationella modesamarbeten. Margareta samarbetade med modeskapare och Haute Couturehus som till exempel Karl Lagerfeld, Viktor & Rolf, Versace, Lanvin och Alexander Wang.

Idag arbetar Margareta van den Bosch som kreativ rådgivare på H&M.  På Formexscenen berättar Margareta bland annat om hantverket bakom kronprinsessan Victorias Nobelklänningar skapade av företagets miljövänliga material. Margareta och H&M har belönats med Guldknappen. Och Margareta har mottog ELLE-galans hederspris och 2013 tilldelades hon medaljen Illis Quorum av åttonde storleken, en medalj som delas ut av regeringen.

Adrian Zethraeus –  Lördag 13.15

adrian-zethraeus-svRe:textile är Sveriges första forskningsprojekt om cirkulär ekonomi och redesign för mode- och textilbranschen. Adrian Zethraeus projektledare på Textilhögskolan i Borås utvecklar och testar idéer för hållbar utveckling som skapar nya affärsmöjligheter och arbetstillfällen. På köpet får vi unika produkter och innovativ designutveckling. Re:textile arbetar både med praktisk forskning på Textilhögskolan och samverkar med företag i pilotprojekt.

Adrian Zethraeus, drev tidigare varumärket Billy and I med sin fru Klara och har arbetat med flera internationella modeföretag med hållbarhetsprofil inom marknadsföring och försäljning.

Se hela föredragsprogrammet Här!

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s