”Funiverse” – Formex Trendrestaurang

 

cocoform2

Coco Form Studio har fått uppdraget att gestalta Formex Trendrestaurang utifrån vårens tre trender: Monolith – det reducerat enkla och stilrena möter naturmaterial med arkaisk form. Milk & Flowers – tillåtande volymer och fritänkande flyttar in i våra hem. Astronautica – ett grafiskt rent och lyxigt tema där rymden möter marina influenser.

Att kliva in i Trendrestaurangen är som att samtidigt träda in i Coco Funiverse. En färgstark, sprakande och lite galen värld. Så har formgivarna Monika Holmqvist och Theresia Svanholm på Coco Form Studio tolkat årets Formex-tema, Nordic Space, med ledord som fritänkande, rymd och tillåtande.

”Man ska bli glad och få energi av miljön” berättar Monika.

Mycket av inspirationen kommer från nöjesfält världen över, ”Där är man ju jättebra på att skapa upplevelser för alla sinnen” och från rymdestetiken. ”Vi har jobbat mycket med material och mönster som skimrar regnbågslikt, med rostfritt och perforeringar” säger Theresia. Samtidigt understryker designen det hantverksmässiga, det genuina. De båda formgivarna har velat lämna den rådande industriella trenden.

”Det finns inte en enda vit vägg och vi använder färger på ytor som man kanske inte förväntar sig, starka, mustiga färger. Vi älskar färger!” säger Monika. Det är också något de två hoppas ska hitta in i svenska hem. För att ”människor mår bra av färg”.

Trendrestaurangen ger besökarna en möjlighet att koppla av och njuta av maten samtidigt som de omges av inspiration. Restaurangen specialbyggts till varje mässa och varje gång tas det fram en specialkomponerad meny – allt med focus på att tolka trenderna och temat för mässan.

Formex äger rum 18-21 januari 2017 på Stockholmsmässan.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s