Medvetenhet och ansvar på största Formex någonsin

FormexAutumn 2016, Trendrestaurant_2_blogg

Medvetna val och ansvar genomsyrade årets Formex. Höstens mässa var den största någonsin med cirka 990 utställare på en yta som omfattade drygt 33 000 kvadratmeter. Totalt gjordes drygt 22 000 besök.

Höstens trendtema Nordic Me fokuserade på medvetenhet; hur vi vill leva och hur vi gör våra val. Det handlade om att vi nu vårdar oss själva och världen runt omkring oss liksom om ursprung och innehåll.

– En ökande medvetenhet kring hållbarhet och ansvar har vi sett under en längre tid, men nu har det slagit igenom på allvar. Det syntes överallt på mässan, oavsett produktområde. Det är tydligt att man gör medvetna val av material, granskar processer och har ett större krav på hållbarhet, det är en hygienfaktor och självklarhet hos många idag. Mässan var dessutom den största någonsin, med en större bredd och djup än tidigare. Vi har också gett lite extra kraft och utrymme för våra unga designer och nyetablerade företag berättar Christina Olsson, projektchef för Formex.

Nick Ross vinnare av designpriset Formex Nova, som går till en ung formgivare verksam i Norden, tangerade också temat. Ross arbetar metodiskt med material och form med en stark känsla för gestaltning, ofta med en historsk referens. Flera av de nominerade produkterna till priset Formex Formidable, som premierar god design, hade också ett hållbarhetperspektiv liksom ett användande av traditionella metoder och material där historia möter nutid.

Att intresset också var stort hos besökarna märktes på de välbesökta föreläsningarna, där flera föredrag handlade om hållbarhet, ansvar och ursprung.

Nästa Formex äger rum 18-21 januari 2017, hoppas vi ses då.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex, Formex Formidable, Formex Nova. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s