Först till kvarn

Formex_TORS_kort_cooknbloom467 storCook’n Blooms monter står ut bland den övervägande nordiska designen på Formex. Företaget – startat av Anne-Lie Rosenqvist och Åsa Iggström 2013 – koncentrerar sig i stället på rustika amerikanska produkter. Som salt- och pepparkvarnar från William Bounds.
– Bounds fick idén när hans dåvarande kvarn gick sönder, berättar Rosenqvist. Han bestämde sig direkt för att göra en egen i bättre kvalitet och med ett nytt slags malverk i keramik. Han uppfann också en inställningsring för olika sorters grovlek på pepparkornen.

Rosenqvist har ett särskilt förhållande till de smäckra kvarnarna i mörkt trä, metall och glas. Inte bara för att det var det första varumärket hon och Iggström började distribuera, utan också för att de samarbetar med Natalie, Bounds dotterdotter, som står bredvid dem i montern.
–Bounds var en innovatör, även om många av patenten gått ut nu, fortsätter Rosenqvist. Han var först med akrylkvarnar, först med muskotkvarnar. Totalt tog han fram över 200 olika kvarnar.

Att Cook’n Bloom lyfter fram Bounds klassiska hantverk och långa tradition är långtifrån någon tillfällighet.
–Vi älskar matlagning och vill få fram känslan i våra produkter att allt handlar om just det. Vi vill lyfta fram produkter som verkligen håller, det ska synas och kännas att det finns hantverk bakom.

Formex_TORS_kort_cooknbloom472 stor

Cook’n Blooms peppar- och saltkvarnar från William Bounds.

Det rustika präglar det mesta i sortimentet. Inte minst den enda produkten som faktiskt inte kommer från det stora landet i väster. Utan Spanien.
–Våra knivar från Pallarés är gjorda av den tredje generationens knivmakare. Egentligen ville vi inte ge oss på knivar för konkurrensen är så stor och det finns redan så många knivar på marknaden, men vi fastnade för passionen och skickligheten hos Pallarés. Deras knivar har tillverkats på samma sätt i mer än hundra år.

Läs mer på Cook’n Bloom.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Först till kvarn

  1. Ping: Först till kvarn | cooknbloom.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s