Tjockt: ”Stickning är den ultimata terapin”

tjockt

Finländska Tjockt får många besökare att stanna upp på mässgolvet. Deras mattor och kuddar av handvävt garn, som visas på området Young Designers, ser ut att vara hämtade från jättarnas land. Garnet är tjockt som tampar och stickorna stora som trädgrenar. Grundaren Maria Leivo berättar att idén föddes ur hennes långsamma tempo.

– Jag ville sticka en matta till mitt hem, men det tog alldeles för lång tid. Så då vävde jag ett tjockare garn av ull på en bomullskvarn utanför Åbo. I stället för 3-4 veckor tog det 3-4 timmar. Jag postade en bild på Instagram och tre år senare har vi 35 återförsäljare, säger Maria Leivo, som säljer både färdiga produkter och garn-kit så man kan sticka själv.

Vilken känsla vill du att Tjockt ska förmedla?
– Jag vill få folk att skapa saker själva. DIY-trenden bara växer i dagens digitala värld, det finns en längtan att göra något konkret med händerna. Stickning är ju den ultimata terapin. Och med vårt tjocka garn blir det så mycket enklare och snabbare att sticka.

Vad hoppas du få ut av att vara här på Formex?
– Målet är först och främst att visa att vi finns. Man märker att våra produkter fångar ögat och folk är väldigt nyfikna. De vet inte riktigt vad de ser: ”Är det en installation? Kan man göra det själv?” Det är otroligt kul att höra alla reaktioner.

Tjockt ställer ut på Young Designers i monter B15:54.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s