Studio Ek: ”Jag både hatar och älskar keramik”

studioek

I dag vill allt fler restauranger ha sin egen skräddarsydda servis. Detta har Oskar Ek, produktdesigner och keramiker från Göteborg, tagit fasta på. Med sitt nystartade märke Studio Ek gör han experimentell keramik för unika bordsdukningar. Här på mässan visar han några av sina vackert avskalade tallrikar i stengods.

– Tanken är att jobba nära restaurangerna och utveckla keramik för just deras behov och deras specifika maträtter. Jag riktar mig främst mot mer exklusiva ställen. Det finns ju ett antal Michelinkrogar i Stockholm. Det vore en drömkund, säger Oskar Ek.

Vad inspireras du av just nu?
– Idéerna kommer alltid från materialet. Jag testar olika leror och glasyrer, för att få fram intressanta strukturer. Det är just det där experimenterandet som är roligast. Vi har både en studio i Göteborg och en i Jingdezhen i Kina.

Vad är svårast med keramik?
– Att du aldrig vet var det ska sluta. Även om du har en glasklar idé kan det plötsligt bli något helt annat när man plockar ut keramiken ur ugnen. Keramik är ett väldigt svårt material. Jag både hatar och älskar det!

Studio Ek ställer ut på Young Designers i monter B14:50.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s