Enkät: Trendspaning bland lampor, brickor och godis

Årets Formex samlar nästan tusen utställare från hela världen. Vi bad tre av dem från vitt skilda branscher svara på samma fråga: Vilken är höstens hetaste trend i din värld?

trend1

Alexander Meyenberg Hall, Globen Lighting, Göteborg:
”Jag ser tre stora trender i lampbranschen. För det första har vi lampor som inte primärt är lampor, utan snarare en inbyggd del av en möbel. För det andra är mötet mellan natur och lampor väldigt populärt. Som i vår lampa Hole – ett lysande klot där man kan ställa in en växt, och som både går att hänga i taket eller ställa på ett bord. Och för det tredje: det nordiska. Inte minst i form stilrena trädetaljer, gärna av obehandlad ask.”

trend2

Sara Åberg & Sandra Wallentin, Åry Home, Nybro:
”Ursprunget blir allt viktigare. Kunderna vill veta att produkten är hållbar och har en tydlig adress. Det är tacksamt för oss på Åry som gör alla våra brickor hemma i Nybro. Annars ser vi hur färgerna har blivit mildare och att den rundan brickan är tillbaka med besked. Och mönstren går mot det abstrakta, motiven måste inte föreställa något.”

trend3

Michael Christenson, Almuegaarden, Köpenhamn:
”Det här är vårt första år på Formex så vi har gjort nya karameller specifikt för den svenska marknaden – med vikingaskepp, dalahästar och älgar. Smakmässigt är kanel en krydda som växer i godisvärlden. En annan trend är nya fusioner, man vågar blanda mer, som våra karameller med både hallon, chili och lakrits. Alla i Norden älskar ju lakrits!”

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s