Lena skapar sagolika änglar och hundar

färg o fantasi_09A8172.jpg
– Det finns en liten berättelse i varje bild och nu har de lett vägen till min första bok, berättar Lena Söderström, vars kloka änglar och förnumstiga hundar sedan 2012 synts i form av kort och grafiska tryck.
En flytt, från Strängnäs till Västervik, ledde till en nystart i konstnärskapet, Lena ville hitta ett nytt sätt att nå ut med sina sagoaktiga motiv.
– Att förverkliga sin dröm låter så klyschigt, men vill man göra något måste man göra det medan man orkar och kan, och flytten gav luft under vingarna. Formex har alltid varit ett mål för mig, jag hade besökt mässan många gånger och tänkt att jag skulle vilja vara med.
I år är det åttonde gången man möter Lena och hennes företag Färg & fantasi här. Förutom att träffa gamla kunder, kollegor och inspireras av alla möten och andra utställare är målet förstås att nå ut till nya kunder.
– Det gäller att synas och väcka uppmärksamhet, det är den svåra biten, tycker Lena.
– Korten är populära, det är fortfarande kärt att få en skriven hälsning. Många ramar in mina kort också, som små tavlor.
Allt produceras nära och miljövänligt, till exempel så trycks alla motiven på ett tryckeri i Söderköping.
Nästa projekt är redan på gång, Lena och hennes man har köpt en gård där de håller på att inreda ett galleri, kafé och gårdsbutik i en av ladorna.
Så har du vägarna förbi Lofta norr om Västervik framåt våren, passa på att titta in!

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex, Studio Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s