Jakten på det lugna matbordet

månses_09A8018
Det dukade bordet är hjärtat i våra hem. Utifrån den devisen skapas varje produkt från svenska Månses Design. Att företaget har sina rötter i Hälsingland är också en avgörande pusselbit. Här handlar det om att gräva där man står – att förmedla en rustik känsla med lugna former. Precis som det såg ut i köken på de gamla Hälsingegårdarna.

Kan du beskriva er designfilosofi?
– För mig är porslinet kärnan i Månses. Den ska passa precis lika bra i ett toppmodernt renoverat kök på Södermalm som på en bondgård i Hälsingland. Då måste det vara rent, enkelt och tidlöst. Man ska bli lugn av det. Ingen hets, säger formgivaren Malin Eliasson.

Har du någon personlig favorit i årets kollektion?
– Vår bruna tillbringare från serien Ovanåker. Jag är uppvuxen där så det är hemma för mig. Och den funkar till allt utan att störa eller bråka med maten. Sen gillar jag den jordnära färgskalan som vi jobbar allt mer med nu ­– brunt, grönt och grått. Våra snapsglas är också en favorit. Det är en riktig bonnsup!

Vad har varit din höjdpunkt på Formex?
– Det roligaste med Formex är att man får chansen att visa upp helheten. Det kan ju vara svårt att få fram på hemsidan, men här kan man bygga upp en egen liten värld i montern. Sen är det förstås kul att träffa alla andra utställare. Jag har blivit väldigt inspirerad.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex, Studio Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s