Varning för varma vantar

Öjbo_09A7879.jpgFodrade vantar tillverkade i flera lager av mjukaste merinoull, prydda med designern Åsa Öjbros tolkningar av mönster som funnits generation efter generation. Så lyder Öjbro Vantfabriks grundidé.

– Jag ville använda vår svenska mönsterflora och göra något nytt och eget utifrån det. Det finns så otroligt mycket historia att hämta, damer som stickat vantar år ut och år in. Så det känns väldigt roligt att kunna göra det här. Lite som en hyllning. Idén till Öjbro Vantfabrik fick vi för ungefär fem år sedan.

Vantarna bär alla etiketten ”Varning varma vantar” – hur myntades det?
– Vi ville beskriva anledningen till varför vantarna är så varma. Efter några whiskypinnar kom vi på att det är mycket käckare och roligare att skriva så i stället för en tråkig, informativ text. Genom att använda etiketten ”Varning varma vantar” förstår alla direkt vad det handlar om. Varje par vantar kommer även med en beskrivning av det mönster de har.

Så, vad är hemligheten bakom de varma vantarna?
– De görs i fyra lager och vi använder bland annat merinoull från Australien. Ullen spinns sedan upp på ett spinneri i Italien.

Varför väljer du att ställa ut på Formex?
– Här kan jag nå ut till alla som aldrig hade kommit annars. Det hade inte kommit en japansk återförsäljare till lilla Ulricehamn i Sverige för att titta på mina vantar. Men i och med att mässan händer sådana saker. Det är ett fantastiskt sätt att nå ut på.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex, Studio Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s