Moebe: Det enkla är svårast!

moebe_09A7901
Den danska designduon Moebe tar enkelheten till nästa nivå. Deras distinkta ramar, lådor och ljusstakar har reducerats så mycket det bara går. Här finns ingen onödig polityr eller ens något lim. I stället hålls materialen ihop av gummiband. Märket, som startades av Anders Thams och Martin Christensen för knappt två år sedan, har redan väckt stor uppmärksamhet i hemlandet. Nu är det dags att erövra Sverige.

– Jag är möbelsnickare i grunden och Martin är arkitekt. Vi fann varandra i kärleken till den enkla designen, att koka ner varje produkt till essensen. Världen är komplicerad nog ändå – vi vill inte krångla till det mer. Men det som ser enklast ut är också det svåraste. När man inte använder lim måste man vara ännu mer exakt, säger Anders.

Hur hittar du inspirationen till Moebe?
– Den brukar komma när jag sitter och känner på materialen. Eller när jag gör något helt annat som inte alls har med jobbet att göra, när jag cyklar eller duschar. Jag går också gärna på konstutställningar för att komma i rätt humör för att skapa.

Varför är dansk design så populär i Sverige?
– Nu är vi helt nya i Sverige så vi får se hur det går, haha. Men jag tror helt enkelt de skandinaviska ländernas designfilosofi har mycket gemensamt. Här finns en respekt för materialet och en framhålla det enkla. Även Sverige har ju en lång tradition av att jobba med hantverk i trä av högsta klass.

Vad hoppas ni få ut av Formexmässan?
– För oss blir det ett perfekt fönster mot den svenska marknaden. Målet är att fortsätta växa internationellt, samtidigt som vi gärna vill behålla produktionen i Danmark. Tack vare att vi inte använder lim kan vi göra väldigt mycket själva.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex, Studio Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s