Nu kör vi – här är vårens trender

pressfruxo_09A7644.jpg

Dörrarna har öppnat och Nordens största inredningsmässa är äntligen igång! Temat är Nordic Kicks, ett trendtema som kan sammanfattas med beskrivningen ”Något gammalt, nånting nytt, något lånat, nånting blått, något fått”. Under morgonen gav dessutom Elin Frendberg, vd för Swedish Fashion Council, sin prognos för årets mest inflytelserika trender.

Elin frendberg_75A7325.jpg

Geometri
Geometriska former och den arkaiska estetiken präglar inredningen 2016. Trenden blir tydlig i allt från möbler till mindre inredningsdetaljer.

Höga & låga material
Ett tema som präglas av konstnärlig frihet och oväntade blandningar av material, där marmor möter playwood och plast möter guld.

Autenticitet
En känsla av äkthet och ursprung står i centrum med stort fokus på hälsa. I inredningen blir trenden tydlig genom trä som dominerande material. Bland inredningsdetaljerna syns broderier, amplar och även yxan.

Memphis Blues
1980-talets designerkollektiv Memphis Group står som inspirationskälla för detta tema, som präglas av massor av mönster, signalfärger och blått ­– trendens nyckelfärg.

Vi hoppas att ni får massor av inspiration och önskar er en mässa fylld av spännande möten. Varmt välkomna!

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s