Välkommen till Sverige!

Come to Sweden
Reseaffischer från förr, det är vad Stockholmsbaserade Come to Sweden har nischat in sig på. Företaget har funnits i knappt ett år, men redan innan dess började det stora grävjobbet – att först hitta de gamla affischerna som gör reklam för Sverige, och sedan leta rätt på konstnärerna bakom (eller deras släktingar), för att få rättigheter att göra nytryck.
Det krävde ett gediget researcharbete, något som även resulterat i en bok om de här bortglömda upphovsmännen och deras verk.
Men framför allt – fantastisk, härligt nostalgisk affischkonst!

Jens
Vagland och Åsa Jernberg berättar att deras produkter – även vykort, brickor mm – gjort succé och säljs till turister i museishoppar och på till exempel NK i Stockholm, samt i företagets egen webbshop.
– Originalen är från 1900- till 1960-talet, med tyngdpunkt på 1940-50-talet. Det var reklam för Sverige, med avsändare som SJ, Göta kanal och Skansen, som användes utomlands för att locka rika amerikaner och tyskar att resa hit, berättar Jens Vagland, som gärna tipsar om att affischerna idag gör sig lika bra i retroinredningar som tillsammans med moderna designmöbler.

Varför valde ni att vara med på Formex?
– Vi kunde inte låta bli, det är mycket enklare än att åka runt i hela Sverige och sälja våra produkter.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s