Succé för Formex nya Pop-Up Shop!

Formex pop-up-butikEn av de hetaste nyheterna på höstens Formex är Pop-Up Shopen. Här kan du för första gången köpa med dig en favoritpryl hem. Hjärnan bakom är trendexperten Stefan Nilsson, som samlat in rykande färska produkter från ett hundratal utställare. Och shopen gjorde succé direkt. Redan någon timma efter att mässan öppnades ringlade kön till kassan lång.

Stefan, hur föddes idén till Pop-Up Shop?
– Jag reser runt på världens alla mässor. Det blir säkert 30 stycken per år. Varje höst skickar jag en önskelista till Formex och en sak jag sett att folk saknar är att få köpa med sig något minne hem. Så jag ville öppna en shop med några av de mest spännande prylarna som inte finns i butik än.

Hur har ni gjort urvalet till shopen?
– Alla 920 utställare har fått chansen att skicka in sina nyheter. Kravet var att det ska vara helt nytt för i höst. Sen är ju Sverige ett land där vi nästan drunknar i brickor och Wettex-trasor, så vi har sållat lite i utbudet. Totalt är ungefär 100 utställare med över 300 olika produkter – stort som smått.

Hur mycket tror och hoppas ni sälja?
– Hittills har det gått långt över förväntan. Jag hade 200 köptillfällen som mål för hela mässan och det tror jag vi nådde redan första dagen. En lärdom från andra mässor är prylarna inte får kosta mer än 500 kr och inte vara större än att det går att bära. Men vi har redan sålt slut på sjalar för 2 500 styck. Till och med penntrollen säljer!

Vilka är dina personliga favoriter?
– Jag har själv köpt hem några träfåglar från Wildlife Gardens. Ett ölglas från Orrefors kommer det också bli. Och Stockholmsblocket från Men at Work köpte jag till en kompis i Berlin. Sen tycker jag att Emma Fällmans sjalar och tapeter med fåglar är outstanding. Hon har ett helt eget uttryck.

Så shopen blir ett fast inslag på Formex?
– Jag hoppas det, för det finns uppenbarligen ett behov. Sen får man alltid ta en diskussion om det tar för mycket fokus från annat på mässan. Men jag tror på en repris i januari. Besökarna verkar nöjda – och jag är nöjd.

Du hittar Formex Pop-Up Shop vid östra entrén.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex pop-up-store och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s