Emma Fällman: rovdjur i blyerts och siden

Emma FällmanTigrar och småfåglar. Blyerts och siden. Färg och svärta. Emma Fällman Studios monter sticker ut på mässgolvet med sina skarpa kontraster. Här varvas handgjorda sjalar med detaljrika kuddar och tapeter. Nu är hon nominerad till priset Formex Formidabel  – med mönstret ”Always be True”.
– Jag börjar med att tänka länge. Sedan målar jag varje tryck i blyerts och scannar in det. Därefter trycks det för hand på ett gammalt traditionellt tryckeri i Como, Italien. Det är en extremt tidskrävande process, men jag vill att det ska synas att det tagit tid. Det ger ett värde i sig, säger Emma Fällman.

Egentligen skulle hon bli förpackningsdesigner. Men när hon gick sista året på Berghs återupptäckte hon barndomens kärlek till tecknandet – och vann också flera priser för det. Så slutprojektet i skolan 2013 blev starten för det egna varumärket. I år ställer hon ut på Young Designers för andra året i rad.

– Jag hämtar ofta inspiration från naturen. Nya kollektionen Kågedalen är en hyllning till mina rötter i Norrland, men idén fick jag faktiskt när jag var i Mexiko och min dotter stod och tittade på flamingos. Jag gillar design som vågar ta för sig i färg och form, säger Emma Fällman.

Hur känns det att vara nominerad till Formex Formidabel?
– Superkul och lite läskigt. Jag trodde att min stil passade yngre bäst, men många äldre verkar gilla det. Tanken är att du ska kunna ha mina tyger både som kläder och på väggen. Allt flyter ihop – det är precis så jag vill ha det.

Läs mer på www.emmafallman.se
Samtliga 23 designers som valts ut till Young Designers hösten 2015 hittar du här:
http://www.formex.se/aktuellt/young-designers-visar-framtiden-pa-formex
Missa inte heller de 20 nominerade produkterna på Formex Formidabel!

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Design, Formex, Studio Formex, Young Designers och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Emma Fällman: rovdjur i blyerts och siden

  1. Ping: Succé för Formex nya Pop-Up Shop! | Studio Formex / Formex 19-22 augusti 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s