Vad tycker våra utländska gäster om Formex?

Båda

Verso Design är ett finskt familjeföretag som gör sitt femte år på Formex. Till en början gjorde de bara mattor, men med tiden har man flyttat fokus mot väskor, underlägg, korgar och handdukar i material som ull, linne och läder. Målet är att göra nytolkningar av gamla skandinaviska traditioner.

Hur upplever ni Formex som mässa?
– Det är en väldigt smidig upplevelse. Allt funkar och det är trevlig stämning. Formex är ju inte lika stort som andra europeiska mässor, men vi har nått bättre resultat här. Vi har fått mer respons och fler kunder för varje år. Man märker att det lönar sig att återvända, säger Tuuli Burman, VD och formgivare på Verso Design.

Hur skiljer sig finsk design från svensk?
– Finsk design är nog lite kargare. Jag tror svensk design är lite mer dekorativ, många kunder gillar att vi gör så enkla saker. Sen är det betydligt mer allvar i finsk design, det är inget man skojar om. Alvar Alto och de andra stora namnen är heliga. Men det där är på gott och ont – jag önskar att finsk design kunde vara lite mer lekfull ibland.

——————————————————————————————————

A2 Living är ett danskt enmansföretag som gör utomhusprodukter i lika robust som minimalistisk kostym. Deras monter drar inte minst blickarna till sig för den två meter höga lanternan, som snarast liknar ett litet växthus. Ägaren Allan Riis Söndergaard ritar och tillverkar allting själv.

Vilka är dina intryck av årets Formex?
– Jag är här för andra gången och det har gått mycket bättre i år. Igår sålde vi lika mycket som under hela förra mässan. Jag gillar verkligen Formex, det är snygga montrar, proffsig organisation och vi har fått ett riktigt bra plats där folk passerar hela tiden. Vår stora lanterna är snackisen, berättar Allan Riis Söndergaard.

Hur skiljer sig dansk design från svensk?
– Vi är nog väldigt lika. Kanske att dansk design är ännu stramare och enklare. Sen har jag märkt att ni svenskar är oerhört förtjusta i trä. Men våra produkter är gjorda för att stå utomhus hela året om utan att de skadas. Och vintrarna är ju lika kalla i både Danmark och Sverige.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s