Miljö, gemenskap och terror – så påverkar omvärlden vår design

Namnlöst-1

Hur påverkar omvärlden framtidens design? Det är precis vad Sara Linander undersöker. Hon är trendkonsult vid Promostyle och föreläser på Formex om samhällstrender ur ett brett internationellt perspektiv. Vi bad henne lista tre aktuella fenomen som snart kommer att sätta avtryck i våra hem.

Kampen mot terror
”Förra veckans terrorattack i Paris kommer att få stor effekt. När man gör något så fruktansvärt skapas en turbulens som påverkar hela samhället. Vi blir arga och uppgivna – men också mer kreativa. Det såg vi även efter 9/11. Så brutala händelser sätter avtryck i hur och vad vi skapar.”

Den nya kollektivismen
”Vi ser en förskjutning av makten. Idag är det inte bara folk med pengar som har makt. Nu handlar makt mer om vad man gör än vad man har. Man kan se det inom alla branscher – hotell, taxi eller IT. Se på Bill Gates och hans välgörenhetsprojekt eller på Indien och deras syn på karma. Makt idag är mer av ett kollektivistisk projekt som handlar om gemenskap.”

Lärdomar från naturen
”Att vi måste värna om miljön och jordens resurser är numera självklart. Vi lever längre och har ett annat perspektiv på framtiden än för bara något decennium sedan. Men vad som är nytt är att vi blivit bättre på att lära av naturen. Vi ser på örnarna när vi bygger flygplan eller på korallreven när vi skapar framtidens mediciner. Naturen blir en allt viktigare inspirationskälla.”

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s