”Jag bryr mig inte om trender, bara människor”

HW1A0653

Mija Kinnings föreläsning på Formex var årets kanske mest besökta. Många var nyfikna på den egensinniga inredaren från tv-program som Bygglov och Roomservice. Den här gången pratade hon om ett av sina favoritämnen – det personliga hemmet. Vi haffade henne i vimlet efteråt.

Vad är egentligen ett personligt hem?
– Det är ett hem som speglar de som bor där. Vad gör de? Vilka är deras intressen? Ett personligt hem ska förstärka deras identiteter. Man ska alltid lyssna på hjärtat när man inreder.

Hur tänker du när du inreder andras hem?
– Jag försöker ställa mig själv helt åt sidan. Det är väldigt mycket psykologi, man får försöka lirka fram vilka de är och gå på sin magkänsla. Jag gillar faktiskt de svåraste uppdragen mest. När man kommer till ett hem där rum, möbler och funktion inte alls samspelar. Då jobbar jag som bäst.

Vad är roligast med att besöka Formex?
– Att träffa alla som tittar på mina program. Jag skulle vilja kunna krypa ut ur tv:n, men istället får jag chansen att möta dem här. Sen är det förstås kul att se alla fina montrar. Men jag inspireras egentligen mest av vardagen. Jag bryr mig inte om trender, jag bryr mig bara om människor.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s