”Vi är en kaffenation”

Namnlöst-1

Det sveper en bryggkaffevåg över Sverige – i alla fall när det gäller den mer trendkänsliga delen av befolkningen. Vi har pratat med en av de ansvariga:

Anders Holzner. Han var med och grundade Johan & Nyström, från början ett kafé, numera säljs deras produkter i delikatessbutiker runt om i Sverige.

– Ja vi började med bryggkaffe för fem-sex år sedan, det här att det ska vara handbryggt. Man märker att detta kommer tillbaka mer och mer.

– Tetrenden har mer en nyttighetsfaktor, men vi är en kaffenation och det är inte lika lätt att sälja in te. Många av våra kunder blir överraskade när de ser våra teburkar, trots att vi haft både kaffe och te från start.

– Därför har vi den här gången mer fokus på våra teer, som är ekologiska och naturligt smaksatta.

Anders berättar att de har varit med på Formex sedan de startade för tio år sedan, och han tycker att det är en suverän mötesplats där man kan träffa många kunder på en och samma gång.

Alla vill ha ekologiskt numera och det är något som Johan & Nyström har satsat på från början, bland annat genom att de handlar direkt med bönderna som odlar kaffet och därmed har de full koll.

Hur viktig är förpackningen?
– För vår del vill vi att burkarna, till exempel, ska ha svensk, nordisk och lekfull stil. Och alla texter på förpackningarna är skrivna av Lotta Lundgren, de är fyndiga och välformulerade.

Hur får man då ett gott kaffe?
– Köp en bra kvarn, testa några olika kaffesorter – det ska vara färskt! En bra elbryggare funkar oftast, annars den klassiska metoden med melittafilter. Vattentemperaturen är viktig, den ska vara 96 grader.

Anders tipsar också om att ta en kopp kaffe när du är på Formex – det är nämligen Johan & Nyström som förser mässan med kaffebönor!

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s