”Mina väskor åldras med värdighet”

EDUARD ACCESSORIES_KOLLAGEFör ett år sedan tog Cecilia Eduards liv en helt ny bana. Hon jobbade som arkitekt i Göteborg, men längtade efter snabbare vägar från idé till färdig produkt. Hon ville se resultat under processens gång och kunna känna materialen med händerna. Det blev startskottet för Eduards – väskor och accessoarer i 100 procent vegetabiliskt läder.

– Jag älskar läder. För mig är det ett meditativt material att jobba med. Det doftar gott och är formstabilt men ändå väldigt flexibelt. Dessutom blir det bara vackrare med åren. Läder får en otroligt fin patina, så mina väskor åldras med värdighet. Alla produkter tillverkas i Småland och är gjorda i giftfritt, obehandlat och genomfärgat läder.

 Vad är skillnaden mellan att rita hus och att rita väskor?
– Inte så stor som man kanske kan tro. Jag utgår alltid från funktion, oavsett vad jag ritar. Vad ska den rymma? Hur hänger den bäst över axeln? Därför kan mina väskor knäppas om i olika längder och bäras på olika sätt. Designen är enkel och stilren, men kvinnlig.

Du ställer ut som en del av Young designers. Vad hoppas du på av mässan?
– Formex är en fantastisk mötesplats. Jag har redan fått överväldigande respons, så jag är väldigt spänd på vad som händer efter mässan. Jag vågar inte sia än, men det känns lovande. Mina väskor och armband har köpts av kvinnor hela vägen från 25 till 70 år. Precis så vill jag att det ska vara, säger Cecilia Eduards.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s