”Inget sprider vårkänsla som tulpaner”

Namnlöst-1

Bland det första som möter besökarna på Formex är en färgsprakande kavalkad av tulpaner. På entrétorget firar Blomsterfrämjandet nämligen Tulpanens Dag – i dag den 15 januari. Här kan man själv välja bland ett tiotal sorter och binda sin egen bukett med olvon, vaxblommor och kvistar.

– Vi har firat Tulpanens dag i 25 år. Det är nu säsongen drar igång på allvar. Vi vill uppmuntra folk att se mångfalden av tulpaner. För mig är tulpaner symbolen för våren – färgerna, krispigheten, lukten och ljuden när man rör vid dem, säger Erika Wallin på Blomsterfrämjandet.

Erika vill särskilt lyfta fram de svenska tulpansorterna, med namn som dynasty, lydia, flash point, verona och kung fu. Inte bara för att de ofta är vackrare och håller längre, utan också för att de är ett betydligt mer miljösmart val.

– Lökarna odlas i Holland, men tulpanerna drivs sedan upp i Sverige. Eftersom tulpaner kräver mycket kyla är det mycket mer miljövänligt att göra det här. Att driva upp tulpaner är ett delikat hantverk som vi är väldigt duktiga på i Sverige. Så håll gärna utkik efter märket Svensk Sigill.

Har du några tips på hur man kan inreda med tulpaner?

– Kombinera dem gärna med kvistar från körsbär eller äppleträd. Och ställ inte alla i samma vas, utan gärna ut dem i olika småvaser. Sedan blir utbudet hela tiden större, så våga blanda olika färger och sorter. Inget sprider vårkänsla som ett rum fullt av tulpaner!

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s