Stockholms godaste semla bakas i Gamla stan!

Namnlöst-1

– Jätteroligt! Jag sa till min chef igår, tänk om vi vinner … Jenny Aarna, konditor på Grillska huset i Gamla stan, har bakat Stockholms godaste semla, enligt den namnkunniga juryn som ägnat hela förmiddagen åt provsmakning.

– Jag är konservativ när det gäller semlor, det ska vara naturella smaker, inga konstigheter och jag är glad att det gick hem! En riktigt god mandelmassa räcker långt.

Ett extra plus, även om det inte ingick i bedömningen, är att Grillska huset drivs av Stadsmissionen och allt överskott går till välgörenhet – man kan alltså göra en god insats genom att köpa sin semla där.

Bakom semmelpriset som delades ut på Formex, står Stockholms bagare och konditorer, och i juryn fanns bland andra Elisabeth Johansson, konditor och kokboksförfattare, Anna K Sjögren, matskribent och kokboksförfattare, Tom Sjöstedt, kock, vinnare av Årets Kock 2008, restaurang Lilla Ego – samt Annika Jankell, programledare och journalist.

– Jag är inget proffs, bara passionerad semmelälskare, så jag mutade mig in i juryn, säger Annika Jankell skämtsamt och berättar att hon lärt sig massor.

– Som att semlor kan ha klippta eller skurna lock … skurna är nog snyggast, säger Annika.

Bland de 20 semlorna fanns en del innovationer, som att smaksätta mandelmassan med kardemumma eller rostad mandel. Något som alltså inte föll juryn i smaken denna gång.

På 2:a plats hamnade semlan från Brunkebergs bageri, och på 3:e plats, Älvsjö konditori.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s