Formidabel termos, helt enkelt!

Namnlöst-1

Grattis Gustav Hallén, din termos för Sagaform prisades som bästa produkt av juryn för Formex formidabel – berätta om din formgivning!

– Jag inspirerades av 70-talets tv-kannor och moderna kökshandtag, lite retro men ändå nytt – jag tror att man känner sig bekväm med saker som man känner igen litegrann, men ändå har något nytt att komma med. Jag ville ge min termos en knorr, man känner en grafisk form men den är ändå traditionell.

– Mitt yrke, industridesigner, föddes när man började göra bland annat tv-kannor i dåtidens nya material plast, som gav en enorm frihet. Innan var det silversmeder, hantverkare, yrken som var knutna till materialet. Så det känns roligt att jobba med en sådan här produkt.

Termosen är Gustavs första samarbete med Sagaform, och den har redan hunnit bli en stor succé sedan den kom i butik för ett år sedan.

Sagaform är kända för sina lustfyllda och färgglada köksdetaljer, är man som inredningskonsument kanske trött på ”ljust & fräscht”?

– Egentligen är jag en fan av ”ljust & fräscht”, men det behöver ju inte vara kritvitt. När jag ritade den här termosen hade vi många diskussioner om att den skulle ha en färgaccent, och det ingår faktiskt två olika lock, ett färgstarkt och ett som matchar! Så även om man väljer den i vitt och grått, finns en färgklick. Den här idén gav också produkten dess namn, Accent.

– Sedan är det ju så med stilren design att det är svårt att kritisera, och därmed blir det ett tryggt val.

Använder du din egen termos hemma? 
– Ja jag hade den faktiskt med i båten i somras, och om jag får säga det själv så har den ett otroligt bra grepp, den är stöttålig och kaffet höll sig varmt över natten.

Vad har du för förhållande till Formex?
– Jag har varit här i många år, det är alltid spännande. Om man jämför med Möbelmässan, som mer är en yrkesmässa för inredningsarkitekter så är Formex mer folkligt. Just därför är det så hedrande att vinna det här priset!

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s