Prisade ägg och stilrena älgar

Höstens Formex är inne på sin sista dag. Stora som små varumärken har ställt ut på mässan. Vi tittade in hos ett par av de mindre företagen och tog pulsen på deras produkter. 

SoSo_01

Prisade ägg med salt i
De äggformade salthållarna från Soso Factory har vunnit ett flertal priser för sin annorlunda design och innehåller salt gjord på enbart naturliga ingredienser. Soso betyder visserligen ”saknar salt” men här kan du välja mellan 15 olika saltsmaker och det finns allt från vanligt salt till saffranssalt.

HAUPTLAKRITS_02

Haupt Laktrits fokuserar på råvarorna
Råvarorna är det som skiljer Haupt Laktrits från andra lakritstillverkare. De har valt bort alla onödiga tillsatser och färgämnen och lakritsen kommer i egendesignade plåtburkar som ska kunna ges bort som present när man är bortbjuden.

THEMOOSE_02

Älgen gör stilren comeback
The Moose är skapad av de två kompisarna Anna Crawford-Currie och Anna-Karin Edholm. De ville göra älgen till en stilren inredningsdetalj och resultatet blev en stiliserad älg i lackat trä som förenar det mäktiga djurets kraftfulla uttryck med nordisk stramhet.

H2J_02

Skinnjackor får nytt liv
Amalia Ericsson driver Hildur2john. Idén med företaget är att återanvända den där skinnjackan som blivit omodern eller bara samlar damm i garderoben. Amalia tar emot den gamla jackan och ger den nytt liv i form av en golvkudde eller som en prydnadssak.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s