Ett obäddat stjärnskott

Dirty_linen

Kvalitet utan att bry sig. Så kan man sammanfatta nya sängklädesmärket Dirty linen. Konceptet har gått bättre än väntat och nu vill man göra kläder också.

När ingenting duger måste man ta saken i egna händer. Så resonerade Jonas Magnusson, grundare och creative director på Dirty linen, som gör sin debut på Formexmässan i år.

– Det började med att jag och min fru letade sängkläder. Vi hittade aldrig något som dög och det var ur den frustrationen som Dirty linen föddes, säger Jonas.

Konceptet Dirty linen har gått bättre än Jonas vågade hoppas på. Man har bara funnits i elva månader, men har redan lyckats etablera sig i 20 butiker i Sverige, Norge och Finland. Konceptet är kvalitet och stil men med en skrynklig, avslappnad look. Jonas ser DL som ett alternativ till den nordamerikanska östkust-stilen, som blivit väldigt stor på senare år.

– Jag respekterar den där amerikanska stilen, men den kändes lite överetablerad. Vi ville hitta något annat. Vårt signum är det obäddade och hudnära. Det är jävligt skönt när man bara kan kasta över ett täcke och så är det klart.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s