Eko i fokus för Leva Reko-Martina

 

Bild 

Martina Cederqvist driver eko-butiken Leva Reko i Kalmar, där hon har ett utbud som täcker allt från husgeråd och mat till hudvård och kläder. Där finns också en speciell avdelning för barn. På Formex är det inte alldeles lätt att identifiera vilka företag som säljer ekologiska produkter, även om det börjar hända saker.

– Folk frågar mer och mer efter eko. Men här på Formex märker jag att det gäller att vara uppmärksam för det är inte särskilt tydligt var man kan hitta just ekologiska varor. Det tycker jag man kunde jobba mer på.

Är det stora förändringar på gång, tror du?

– Det blir allt vanligare att kunderna förväntar sig att det de handlar ska vara ekologiskt och nuförtiden är det ganska självklart att återvinna det man kan, hellre second hand än producera nytt är det många som tycker.

 

Skulle det finnas en hall med enbart ekologiska produkter på Formex?

– Nej, så långt behöver man inte gå, men som sagt: de som har eko-vänliga saker till salu borde vara tydligare med det. Den kundkretsen kommer att öka! 

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s