Gemytlig stämning hos familjen Mellberg

Bild

Montern hos Halmstadsbaserade familjeföretaget Ajlajk är helt belamrad av kunder. Här säljs egendesignade tjejkläder för 15 – 60-åringar meddelar branschveteranen Tommy Mellberg, som driver bolaget tillsammans med frugan Leena och dottern Maria.

– Vi har alltid fullt av folk, ibland får jag stå ute i gången och göra affärer, skrockar Tommy, som hängt med i branschen i över fyrtio år och jobbat åt några av de stora aktörerna. För fyra år sedan sa han till hustrun Leena att ”nu jobbar vi tio år till, sedan får barnen ta över”.

Sagt och gjort. Herrskapet Mellberg köpte varsin flygbiljett till Indien, där de reste runt och ordnade avtal med ett antal leverantörer. Idag är Tommy 66, vilket är svårt att tro.

Om du följer planen är det sex år kvar till du och Leena drar er tillbaka?

 – Då blir jag väl någon slags spindel i nätet och reser jorden runt och letar grejer: Men det får hälsan bestämma, jag måste nog bli lite duktigare på gymmet!

Och där blir vi avbrutna av en otålig kund som vill ha hjälp. Med ett stort leende rycker Tommy Mellberg till undsättning. Trivselfaktorn i montern är fortsatt hög och vi behöver inte fråga om Tommy gillar sitt beslut att starta eget i stället för att börja trappa ner. Det hörs ju på varumärket…

 

 

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s