Konsthantverkcentrum har en given plats på Formex

 

 Bild

Utefter gången längst till höger ungefär i mitten av B-hallen har som vanligt Konsthantverkcentrum – KHVC – ställt upp ett antal medlemmar som tagit tillfället i akt att visa upp sina alster. Denna gång var det 17 konsthantverkare som med sina unika och småskaligt tillverkade produkter bjöd på en överblick över det svenska konsthantverket av idag. Bland alla brickorna, bokstöden, glasen, pallarna, smyckena, kläderna, krukorna, kannorna och kopparna (för att bara nämna några exempel av allt som ställts fram) sprang vi på Jytte Olsson och hennes vackra kronärtskocks- och tistelmönster. Jytte, som håller till i Malmö, delade monter med kompisen Heidi Hirengen.

– Vi samarbetar inte, men vi hjälps åt så gott det går, förklarar Jytte. Det är t ex Heidis man som skyltat upp det fina köket vi har i montern. 

Det var en vacker fransk 1500-tals gobeläng som inspirerade den före detta grafiska designern att göra de mönster som nu blivit hennes signum. Hon arbetar i små serier och gör allt mönster digitalt. På glasunderlägg, vaxdukar, kuddar, brickor och skärbrädor. Tillverkningen är fördelad på Borås och Öland. 

– Det känns som att jag börjar bli igenkänd nu, det är andra gången jag är med. Det är trevligt att träffa kolleger, konkurrenter och kunder och höra vad de tycker. Får jag förresten bjuda på ett kex med kronärtskockskräm?

 

Mmm. Jättegott. Tack, tack.  

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s