Superkort summering med Trend–Stefan Nilsson

 

 

 Bild

Alltid lika alerte trendexperten och uppskattade ordföranden i Formex Formidablepriset-juryn Stefan Nilsson har så här några dagar efter mässans stängning hunnit samla de flesta av sina intryck. Och det är idel glädje han förmedlar:

– Ja, det rådde en otroligt positiv stämning i gångarna. Resonemanget om att konjunkturen nu är på väg att vända kändes väldigt påtagligt. Ett särskilt tecken på det får man genom att analysera färgerna; när de blir tydligare går vi mot bättre tider. 

Få har blick som du – var de några utställare som särskilt lyckades fånga din uppmärksamhet i förra veckan?

 – Tre favoriter hittade jag. Absolut största var Pia Törnell, Studio K, hon hade gjort ett fantastiskt fat med en ljusstake i. Så tyckte jag väldigt mycket om Watt & Vekes fina lampor och till sist upptäckte jag bland Young Designers en tjej som heter Ulrika Nilsson, också hon visade upp en hemskt spännande lampa.

 

I augusti är det återigen dags för Formex, vilken trend kommer att dominera då?

 – Vi har sett lite grann men kommer att få se ännu mycket mer nordafrikansk inspiration framöver. Ikatmönster är ett konkret exempel. Det är framför allt en infärgningsteknik på textilier, men den symmetriska mönsterbilden syns också på porslin och i hur man arbetar med klinkers och kakel.

 För en med trendspanarögon betraktad överblick över vad som syntes och stack ut under de just avslutade mässdagarna rekommenderar vi varmt en inklickning på Stefans egen blogg www.trendstefan.se

 

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s