Exemplariskt förberedd inköparduo från Skellefteå

Vi kan ha fel, men det är svårt att tro att det går att vara bättre förberedd inför Formex än spralliga, färgglada, entusiastiska Inger Ögren och Marie Andersson från inredningsbutiken Ingmar i hockeystaden Skellefteå. Planeringen är minutiös. Sidorna i utställarkatalogen är förstorade och ungefär hundra montrar är förkryssade. Inger och Marie hinner med drygt trettio besök per dag under sina tre heldagar på mässan, hos mellan 10 och 15 blir det business. Inte nog med det: två dagar innan mässan har de sprungit runt i Stockholm och fyllt på i det mentala inspirationsutrymmet.

– Man kan säga att vi är grundliga, skrattar de i mun på varandra. Till och med i vårt val av klädsel. Visst matchar vi?

 

Det visar sig att den butik de bägge mässproffsen drivit tillsammans i tre och ett halvt år blivit för liten. Så man är i full färd att flytta till större:

– Vi byter från 85 till 200 kvadrat meter, men flytten blir inte lång, faktum är att vi blir kvar i samma hus på Nygatan, Skellefteås stora gågata. 

Butik Ingmar ( precis Inger och Marie) är alltid på jakt efter nyheter. Gärna färgglatt. Både för utom- och inomhus. Gammalt och nytt och eget. Och på grund av den stundande flytten är man extra på hugget just vid det här besöket.

Har ni gjort några fynd?

– Vi är himla nöjda med det kinesisk-japanska porslinet, trädgårdsstolarna i lärkträd och recyklingprodukterna vi hittade igår. Men nu måste vi gå vidare. Annars spricker schemat.

Image                                                   Inger Ögren ( t v) och Marie Andersson ( t h) demonstrerar dagens imponerande körschema.

 

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s