Rekordbesökare? Tommy Bäckman gör sitt åttionde Formex!

 Image

Om vi räknat rätt är detta det etthundrade Formex i ordningen. Om Tommy Bäckman räknat rätt är detta hans åttionde. Tommy driver två butiker i Östersund och NK Lek & Baby i Stockholm. Att kalla honom branschveteran är ett understatement. Att klämma ur honom några dråpliga episoder från åren som gått visar sig omöjligt; de är alldeles för många.

– Jag har träffat så mycket trevliga människor och haft så många roliga möten att det inte går att välja ut något. Det är en av de stora fördelarna med Formex: att det är en sådan fantastisk kontaktpunkt. Man möter människor från andra branscher som man aldrig träffat annars. För en stund sedan satt jag och snackade med en kille som har en juvelbutik och det var förstås hemskt intressant.

Annars är Tommys strategi att göra alla inköp under höstmässan medan han ägnar vårmässan åt att ta sig tid och gå runt och upptäcka nya leverantörer och produkter. Idag har han haft möte med en leverantör från London – RJB Stone.

– Dem lade vi märke till i augusti men då hann vi inte med, nu blev det dock affärer av!

Vad säger du annars om Formex utveckling under alla dessa år, du har ju varit med ända sedan Stenåldern, förlåt ända sedan Sollentunaåldern menar vi?

– På minuskontot får jag sätta upp att det känns som vissa utställare ibland kommit i kläm i samband med några av de förändringar som genomförts. De har i viss mån känt sig illa behandlade och det drabbar ju i slutändan även oss som besökare. Överst på pluskonton hamnar mångfalden. Detta är en viktig mässa för oss i detaljhandeln och vi verkar ju ofta i olika branscher så det är utmärkt att den är så heltäckande.

Blir det 80 besök till?

– Det får vi hoppas! 

 

 

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s