Laura Ashley har bäddat en midsommarsäng

 

Image

Alldeles intill den stora informationsdisken i bortre ändan av Entrétorget står ett helt ljuvligt sovrum. Det är inredaren, fotografen och KillingYourDarlings-bloggaren Åsa Gramén som stylat den midsomriga sängkammaren åt brittiska Laura Ashley. Anna Bilén är agent för italienska Zucchi Group som har licensrättigheterna för Laura Ashley bädd&linne. 

– Trenden där vi längtar tillbaka till det klassiskt tidlösa och genuina kommer lägligt när vi nu lanserar och premiärvisar Laura Ashleys bädd– och linneserie för den svenska marknaden, konstaterar Anna när hon försiktigt slår sig ner på den omsorgsfullt bäddade sängmöbeln. Hon stryker med handen över det skimrande överkastet i Mako-satin, lyfter upp en kudde och visar den karaktäristiska sömnaden, detaljrikedomen och kontrasten mellan fram- och baksida.

Man hade nog somnat som en stock om man sträckt ut sig här?

– Ja, vi beskriver det som hög sovkomfort.

Hittills är det ingen som tagit chansen till en provtupplur i installationen, men reaktionerna har varit fantastiska enligt Anna.

– Många har en relation till Laura Ashley och den kan ha olika bakgrund. Man kan känna igen mönstret från föräldrarhemmet eller kanske sovit i våra sängkläder på något fint hotell. 

Vill man lära känna Laura lite närmare är det bara att ta klivet in i A-hallen, tio sekunders promenad från den härliga lilla sängkammarutställningen.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s