Designduon Rio Rio vann folkets val i Formex Formidable 2013

riorio

Stickade plädar Banjara av Rio Rio

Sofia Bengtsson och Maria Broberg vann deltävlingen Folkets val inom Formex Formidable. De prisades för barnpläden Banjo, som de formgivit inspirerade av centralasiatiska föremål. Pläden har fått sitt namn efter en nomadstad i norra Indien. Pläden finns i färgställningarna bohemisk orange, grafisk grå och en retrofärgad variant av turkos. Pläden är stickad i ullgarn på en stickfabrik i Sverige.

– Det är jätteroligt att vi vann folkets röst, en riktig ära! Det känns som att vi har fått en flygande start på mässan och att vi är på rätt väg, säger designduon.

RioRio består av Sofia Bengtson och Maria Broberg. RioRio startade 2012 och det här är deras tredje Formexmässa. De har sin kreativa grund i traditionell slöjd och även om de jobbar annorlunda idag hämtar de fortfarande mycket inspiration från folkloristisk textil från både Sverige och övriga världen. Rio Rio formger i både papper och textil. De gör bland annat anteckningsblock, klistermärken och tejp. 2013-2014:s kollektion går i en mjuk pastellig färgskala, med några rejäla färgklickar.

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s