Västkustska spaprodukter från L:a Bruket

Med en gammeldags touch som andas naturlighet och saltstänk värnar Varbergsbaserade Lilla Bruket (eller L:a Bruket som man skriver enligt gammal tradition) om den västsvenska Spakulturen. Alla produkter (cirka 50 totalt, varav mellan 6-8 nya varje säsong) är närproducerade förklarar en stolt Karin Modiggård, företagets säljansvarige i Sverige.

– Jodå, vi exporterar också. Mest till Europa, men även Australien, USA och Asien.

En låda med tångbad, man lägger tången i tio liter hett vatten och låter den dra i en halvtimme, sedan har man sin egen tångbadskur hemma i badkaret . Tången är plockad vid Apelvikens strand, känd bland alla slags surfare för sina vindar och vågor.

– Ja, vi har en tvål vi kallar Surfskrub speciellt framtagen för surfare, den består av tång och salt. En favorit som är mycket efterfrågad. 

Företaget bakom L:a Bruket har varit med på Formex i många år, under nuvarande namn sedan 2009. Man är noga med sina råvaror och vill vara snälla mot naturen och oss själva, som Karin Modiggård säger. 

Vad tycks om de nya öppettiderna?

– Att ha onsdag som första dag är ett kanonbra initiativ, avslutar Karin och vänder sig genast till nästa kund som står på tur. WIndsurfarmekkat tycks verkligen ha vind i seglen. Image 

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s