Så enkelt, så HImla avkopplande

Har ni lagt märke till den märkligt rogivande pausytan på Entrétorget? Som är möblerad som ett parisiskt gatucafé och inhängnad endast av sänglinnen som ser ut att hänga på tork från ett gäng klädstreck halvhögt upphissat i taket?  

Det är en gästutställning kreerad av Agneta Törnqvist för hemtextilföretaget HIMLA. När vi tar med oss HIMLAS vd Annica Högström dit för en kort pratstund är det med nöd och näppe vi hittar oss någon sittplats bland borden.

Bäddseten som hänger ner från taket är från kollektionen HIMLA FRESH LAUNDRY berättar Annica medan hon ser sig om och glatt konstaterar att här sitter människor och vilar, några arbetar andra ser ut att vänta. Loungen fyller helt klart en funktion.

– Med kollektionen har vi velat återge känslan av alldeles nytvättat, vindpinat och soltorkat. Av hav, sommar och lätta moln.

Jösses, vi håller på att dåsa in av välbehag på stolen vi till slut lyckades hitta. Här är nästan obeskrivligt avkopplande att vistas.Image

Ta nu chansen att berätta lite mer om företaget, innan vi svävar bort bland molnen!

– Lin är vår själ,men vi inkluderar gärna bomull i våra bädd och badprodukter. Varje enskilt lakan, överkast och örngott vi ser runt om omkring oss är styckfärgat. Enkel och skön vardagslyx. Vi arbetar med unika färgskalor och låter just färgerna vara framträdande, det ska inte vara några konstigheter utan även en obäddad säng kan vara vacker. Vi leker med begrepp som ”ren kärlek”. 

Annica Hagström och hennes medarbetare har fått massor av positiva reaktioner på sin installation.

– Man gillar att vara här.   

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Så enkelt, så HImla avkopplande

  1. Ping: Fine Finds @ Formex, 3 (3) | Sofine Design

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s