Formexveteran med engagemang

Patrik Röijer, delägare i presentföretaget Trademan med hemmahamn Helsingborg, har varit med på Formex sedan företagsstarten 1986. Tjugoåtta år, närmare bestämt.

– Eftersom vi inte har några säljare utan bara jobbar med katalog och mässor är Formex vår viktigaste marknadsplats och en bra mötespunkt. 

Patrik satt i många år med i PUFF:s styrelse och har ett djupt engagemang i branschen. PUFF står för Presentgrossisternas Företagare Förening.

– Då förde vi en ständig dialog med mässledningen om saker vi tyckte kunde förändras på Formex. Vi hade öppna och konkreta samtal. Vissa saker har förbättrats – andra inte.

Ge något exempel på vad du fortfarande tycker kan bli bättre?

– En sak som vi pratat mycket om är matutbudet för oss utställare. Vi har länge efterlyst något som går enkelt och lätt att servera. För det är inte möjligt att vara borta från montern mycket längre än en kvart tjugo minuter. Samtidigt måste vi ju äta för att orka stå här och hamburgare vill man ju inte ha fyra dagar i rad. Ett soppkök hade varit värt att prova. 

Vad anser du om onsdag – lördag i stället för torsdag – söndag?

– Där har jag ingen åsikt ännu. Min erfarenhet från andra mässor säger att det brukar ta ett år innan kunderna lär sig. Vi säljer bara till enskilda butiker så söndagen var en bra försäljningsdag för oss. Men jag tror det blir bra.

 

Image

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s