Enormt mediaintresse: över 400 journalister på pressfrukosten

En timme innan detta det hundrade Formex slog upp portarna för sina besökare var det samling för den obligatoriska pressfrukosten. Närmare 450 mediarepresentanter var på plats i häftiga BACK AND ON STAGE i B-hallen. Frullen får klart godkänt: rykande färskt gott kaffe, juice, macka och jubiléet till ära en specialkomponerad havstornskrämeclair, skapad av Fredrik Nylén, finalist i Hela Sverige Bakar. Eclairen var döpt efter mässtemat Daydream och var verkligen drömgod!!

Nya projektchefen för Formex  – Christina Olsson – hälsade alla välkomna och refererade apropå Daydream till en livsstilsundersökning som genomförts bland 6 500 unga människor världen runt. En av frågorna löd: ” När du tänker på framtiden; vad drömmer du då om?” 43 % (mest av alla) svarade: ”Att ha ett fint hem”. Nästan så man tror att det var vi på Formex som beställt undersökningen. 

Image

Sex fotbollsplaner fyllda med tusentals nyheter. Så beskrev Christina Olsson denna upplaga av Formex innan hon i tur och ordning avlöstes av formgivaren Synnöve Mork, som berättade om tankarna bakom BACK AND ON STAGE, trendexperten Jan Rundgren som avslöjade vilka fyra trender han visar i Trendzone på entrétorget och till sist äntrade debattledaren Pontus Silfverstolpe i sällskap med expertpanelen Kerstin Wickman, Stefan Nilsson och Dan Gordon scenen för en intressant diskussion om vad som krävs för att ett designobjekt ska bli en klassiker. Som tur var var de tre experterna inte ett dugg överens!

Image

Sista inslaget på den timslånga pressfrukosten ägnades åt det prestigefulla Formex Formidable-priset. Efter att ha hållit auditoriet på halstret genom att visa samtliga de tjugo nominerade avslöjade äntligen juryordförande Stefan Nilsson ( t h på bilden ovan) att årets jurypris gick till Kristina Stark (t v på bilden ovan) och hennes förtjusande och funktionella vas– och vattenkanneserie Botan (uttalas som första stavelsen i Botanisk Trädgård!!). Och nu beger vi oss ut på mässgolvet.Häng med!

  

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s