Back and on stage – en restaurang att drömma i

 

 Image

 

Att tolka mässtemat Daydream i en drygt 400 kvadratmeter stor popuprestaurang med plats för 170 gäster låter som en utmaning som heter duga. Formexbekanta formgivaren och inredaren Synnöve Mork tog sig an uppdraget och bestämde sig snart för att restaurangen skulle byggas upp kring en scen.

Back and on stage blir en slags hybrid mellan filmhangar och teaterscen, där man själv väljer om man vill sitta framför, bakom eller på själva scenen.

Dekoren består av föremål som Synnöve plockat ihop bland Formex utställare.

– Alla har väl dagdrömt om att stå på en scen, oavsett om man är möbel eller människa! I utställningen får också inredningen ta plats i rampljuset och vi som gäster är en del av scenografin. 

När vi talas vid några dagar innan öppning är inte allt på plats, men Synnöve är helnöjd med samarbetet med utställarna och tycker det är roligt att mässbesökarna kan komma hit och titta på allt det som samlats in.

Har det varit drömprojekt att jobba med?

– Det har varit ett spännande uppdrag med många olika delar. Att få till en restaurang där så många sitter och äter gott samtidigt som de har något vackert att vila ögonen på.

Ja, vad blir det för mat?

 – Jag har inte lagt mig i så mycket i valet av rätter, däremot hade jag som önskemål att det inte skulle vara buffé. Eftersom jag sett och hört så mycket om alla food trucks som nu börjat dyka upp i Stockholm föreslog jag att man skulle anspela till det. Så står det ett par modifierade food trucks i utställningen där man får välja  från menyer som byts varannan dag. Jag har läst menyförslagen och allt ser jättegott ut.

 

 

 

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s