Möt Carolina Gynnings kvinnoporträtt och fjärilar

gynning_kuddeCarolina Gynning har målat i hela sitt liv. Med en uppväxt i ett kreativt hem, med mamma och morfar som erkända konstnärer, var det aldrig långt till varken staffliet eller inspiration. Redan vid 15 års ålder hade Carolina sin första utställning.

Konsten är den huvudsakliga sysselsättningen, men hon har också formgett en kollektion under namnet Gynning Design bestående av kuddar, brickor, underlägg, glas och smycken som kommer att visas på Formex.

Carolina Gynnings signum är färgstarka porträtt och personliga avtryck från livets skiftande skeenden. Motiven speglar kvinnor hon mött eller kvinnor som lever inom henne.

En annan viktig symbol som genomsyrar Carolinas verk är fjärilen.

”Fjärilen som symbol betyder väldigt mycket för mig. Det är puppan som utvecklas till fjäril och som sedan pånyttföds i en härlig kropp med vackra färger. Den står för pånyttfödelse och frihet och är därför en symbol som jag tycker att alla borde bära med sig”, säger Carolina Gynning.

gynning_fjaril

Om Formex

Formex - the largest meeting place for Nordic interior design, details and gifts. Formex started in 1960 and is held twice a year, in the beginning of January and in the end of August. We have more than 800 exhibitors per fair with products within interior design, fashion and accessories etc. The fair brings together national and international buyers, agents, designers, producers and media from all over the interior design and gifts industry. Each fair we have over 23,000 visitors and about 800 media representatives. Besides the opportunity to do business, the fair gives visitors information about trends, inspiration and knowledge in the form of exhibitions and lectures. www.formex.se twitter.com/formex
Det här inlägget postades i Formex. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Möt Carolina Gynnings kvinnoporträtt och fjärilar

  1. Ping: Carolinas fjärilar | petra@home

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s